Data: 2004-01-21 21:28:32
Temat: Re: żurek
Od: "walkie!" <walkie_wywal_to@to_tez_wywal_wroclaw.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
> In article <bumfpd$ika$2@SunSITE.icm.edu.pl>,
>
> W płynnej. Małe butelki. Jest bardzo kwaśny, ale to ten sam kwas, co
> jest w kwaśnym mleku, ogórkach, kapuście, burakach i żurku. Warto ieć
> więc go na podorędziu.
>
> Władysław
No tak, to powiedz teraz gdzie mam rozpoczac poszukiwania. w sklepach,
bazarkach, sklepach chemicznych? ;)
Rozumiem ze ten kwas odpowiada w procesach kwaszenia, fermntacji i itp.
Jednak skoro kisimy ogorki w domu, to sam sie robi...
Czy mozna jakos w ogorkach malosolnych przyuwazyc gdzie ten kwas?
I czy w domu da sie go zrobic?
No i jeszcze zastosowanie - do czego go uzywac poza zakwaszaniem zurku?
--
* Justyna - walkie!
* http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
* http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
* Nawet ząb bywa wstawiony!
|