Data: 2017-08-05 09:25:48
Temat: Smaki
Od: "tandoori.curry" <t...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jak łączyć smaki ?
Wiadomo że niektóre produkty dobrze się ze soba komponują np:
pomidor+bazylia, godziki+czosnek itp a inne nie.
Na czym to polega wg Was ? Myślę tu głównie o umięjętności czy jakiegoś
rodzaju wyobraźni kulinarnej która powoduje że z kilku różnych smaków
otrzymujemy nowy.
Kiedyś kiedy spytano pisarza J.B. skąd pochodzi jego talent,
odpowiedział : "Od Boga..." Czy to jest tak samo tutaj że mamy to
zaszyte w genach czy moźna sie tego po prostu nauczyć np w szkole
gastronomicznej ? Nigdy nie rozumiałem i zawsze podziwiałem osoby które
po zjedzeniu nowej potrawy umiały w miarę dokładnie odtworzyc jej skład
i sposób przygotowania.
pozdrawiam wszystkich.
|