Data: 2001-11-06 09:41:37
Temat: Tort czekoladowy
Od: "Iśka" <f...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Chętna jestem na wszelkie uwagi, zachwyty i reklamacje:)
25 dkg obranych migdałów
25 dkg cukru
10 jaj
2 tabliczki czekolady
cytryna
szczypta mielonej wanilii
Utrzeć cukier z żółtkami, aż masa spieni się i zbieleje, dodać sok z cytryny
i wanilię, a na końcu zmielone migdały i ubitą na sztywno pianę. Delikatnie
wymieszać, nałożyć połowę tej masy do tortownicy, wyrównać; do drugiej
połowy masy dodać utartą czekoladę, ostrożnie wymieszać, nałożyć na wierzch
poprzednio ułożonej masy, razem upiec. Po ostygnięciu polukrować pomadką
czekoladową.
Smacznego-Iśka
|