Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem

następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.man.poznan.
pl!not-for-mail
From: "tandoori.curry" <t...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Wieprzowina z szalotkami jabłkami i estragonem
Date: Thu, 29 Jun 2017 16:26:45 +0200
Organization: POZMAN - http://www.man.poznan.pl/
Lines: 34
Message-ID: <oj32n6$ma0$1@sunflower.man.poznan.pl>
NNTP-Posting-Host: d146-77.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunflower.man.poznan.pl 1498746406 22848 109.173.146.77 (29 Jun 2017
14:26:46 GMT)
X-Complaints-To: t...@m...poznan.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Jun 2017 14:26:46 +0000 (UTC)
X-Mozilla-News-Host: news://news.man.poznan.pl:119
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:52.0) Gecko/20100101
Thunderbird/52.1.1
Content-Language: ru-RU
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:377275
Ukryj nagłówki

Oto przepis który już nie pamiętam skąd mam.
Zawsze wychodzi nawet takim amatorom jak ja ))
Może komuś się przyda.
pozdrawiam

4 kotlety 1 cm na grubość (może być np karkówka )
4 duże winno-słodkie jabłka
5-6 szalotek
3 ząbki czosnku
2 łyżki świeżego estragonu (listki bez łodygi)
oliwa margaryna
sól pieprz
cydr lub białe wino


Mięso pozostawić na 40 min żeby miało temperaturę pokojową jeżeli
rozmrażamy.
Posolić popieprzyć z jednej strony. Położyć tą stroną na
patelnię/brytfannę o grubym dnie. Przysmażyć z obu stron. Przełożyć na
talerz.
Dodać do pozostałego tłuszczu stołową łyżkę margaryny i łyżkę oliwy.
Obsmażyć szalotkę pokrojoną w łódki na rumiany kolor. Dodać
rozgnieciony czosnek. Posolić. Dodać warstwę jabłek pokrojonych w łódki
(nie obierać usunąć tylko pestki). Mięso położyć na jabłka. Podlać
białym winem lub cydrem. Położyć estragon na wierzch.
Przykryć. Zmniejszyć ogień. Gotować przez około 50 min.

Ja podaję z konfiturą agrestową dla balansu.






 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.06 Trefniś
29.06 tandoori.curry
29.06 Trefniś
30.06 Stokrotka
30.06 Trefniś
30.06 tandoori.curry
30.06 Animka
30.06 tandoori.curry
01.07 Pszemol
01.07 Stokrotka
01.07 tandoori.curry
01.07 Animka
05.07 Jivanmukta
05.07 Stokrotka
05.07 Qrczak
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?