Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!news.nask.pl!news.nask.
org.pl!news.internetia.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not-for-mail
From: "Mrqs" <m...@q...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Wypiek chleba
Date: Fri, 9 Jan 2009 21:06:15 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6001.18000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6001.18049
Lines: 26
Message-ID: <4967ae3e$0$29431$f69f905@mamut2.aster.pl>
NNTP-Posting-Date: 09 Jan 2009 20:06:22 GMT
NNTP-Posting-Host: 85.222.28.175
X-Trace: 1231531582 mamut2.aster.pl 29431 85.222.28.175:50093
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:318885
Ukryj nagłówki
Witam,
Jestem tutaj przechodniem ale mam nadzieje, ze dowiem sie kilku rzeczy.
Mianowice zostalem szczesliwym (?) posiadaczem automatu do wypieku chleba.
Jednak zawiodla mnie logistyka i skladniki do pieczenia dostane dopiero w
przyszlym tygodniu. W przepisach na sieci wymienia sie milion jakichs mąk i
inne specjaly.
Natomiast w ksiazeczce jaka dostalem wraz z automatem jako skladniki stoi
np. : maka biala, razowa, zytnia itd.
Chcialbym jeszcze w weekend cos sobie wypiec wiec pozwalam sobie na pytanie:
Czy biala tzn. np. szymanowska? Czy to bedzie dobra maka do automatu? To
samo pytanie dot. pozostalych - zakladam, ze w stolicy dostane gdzies make
razowa i zytnia.
Czy drozdze piekarskie moge zastapic jakimis innymi, czy moze sa dostepne w
handlu?
Pod nosem mam carrefour i mysle tam isc na zakupy, chyba, ze ktos moze wie
gdzie na Zoliborzu jest jakis sklep z takim towarem? Bede wdzieczny za kazda
informacje i rade
Mrqs
|