Data: 2009-01-09 20:06:15
Temat: Wypiek chleba
Od: "Mrqs" <m...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Jestem tutaj przechodniem ale mam nadzieje, ze dowiem sie kilku rzeczy.
Mianowice zostalem szczesliwym (?) posiadaczem automatu do wypieku chleba.
Jednak zawiodla mnie logistyka i skladniki do pieczenia dostane dopiero w
przyszlym tygodniu. W przepisach na sieci wymienia sie milion jakichs mąk i
inne specjaly.
Natomiast w ksiazeczce jaka dostalem wraz z automatem jako skladniki stoi
np. : maka biala, razowa, zytnia itd.
Chcialbym jeszcze w weekend cos sobie wypiec wiec pozwalam sobie na pytanie:
Czy biala tzn. np. szymanowska? Czy to bedzie dobra maka do automatu? To
samo pytanie dot. pozostalych - zakladam, ze w stolicy dostane gdzies make
razowa i zytnia.
Czy drozdze piekarskie moge zastapic jakimis innymi, czy moze sa dostepne w
handlu?
Pod nosem mam carrefour i mysle tam isc na zakupy, chyba, ze ktos moze wie
gdzie na Zoliborzu jest jakis sklep z takim towarem? Bede wdzieczny za kazda
informacje i rade
Mrqs
|