Data: 2009-01-26 21:04:03
Temat: Wypiek chleba - do czego służą poszczególne składniki i jak nimi manipulować?
Od: Jan Werbiński <j...@j...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zatem wypiekam chleb. Na drożdżach lub zakwasie.
Do czego służy i jakie są objawy, kiedy za mało, lub za dużo:
sól
cukier
olej
naczynie z wodą w piekarniku
psikanie wodą na ściany piekarnika vs naczynie z wodą
psikanie wodą na gotowy chleb
Co się dzieje jak jednego z powyższych jest za dużo, lub za mało?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jaką funkcję ma ponowne rozrabianie częściowo wyrośniętego chleba?
Jaka jest różnica, kiedy drożdże i zakwas są razem vs sam zakwas lub same
drożdże?
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|