Data: 2000-04-05 03:10:28
Temat: patelnie i garnki .......
Od: Ewa Anna Pawlik-Bowman <e...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Moi Drodzy ,
Im wiecej sie rozgladam tym mniej wiem .
Cale moje dotychczasowe zycie gotowalam w garnkach
emaliowanych a smazylam na zwyklych polskich patelniach ...
...ewentualnie pokrytych teflonem .
A tu w Hameryce sa inne . W zwiazku z tym mam kilka pytan .
1. Czy grube, zeliwne, tak tu popularne patelnie maja jakies specjalne
przeznaczenie ?
2. Niektore garnki i patelnie ze stali nierdzewnej maja dno od strony
zewnetrznej pokryte miedzia .Czemu to sluzy ?
3. Czy w ogole mozna sklasyfikowac, ktore gary sa lepsze do czego
(emaliowane, ze stali nierdzewnej z grubym dnem, z cienszym dnem,
zeliwne)
Profesjonalistow prosze o wyrozumialosc jesli moje pytania sa zbyt
infantylne.
Pozdrawiam z zachodnich stanow.
ewa bowman
|