From: "asia" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: pochwaly :-)
Date: Tue, 15 Jan 2002 09:16:58 +0100
Lines: 25
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: mail.hanslik.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: mail.hanslik.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1011082892 mail.hanslik.com.pl (15 Jan 2002 09:21:32 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:91952
Ukryj nagłówki
Witajcie :-) cos mi padlo i nie moglam wysylac nic na grupe, ale teraz juz
dziala. A akurat chcialam pochwalic sie sukcesem kulinarnym: robilam
urodzinowe przyjecie dla znajomych i menu skladalo sie po czesci z potraw
polecanych przez Was. A bylo to: ciasto bananowe Magdy B, faworki i
ciasteczka z dzemem, na ktore przepis podam wkrotce, bo sa bardzo smaczne i
ladnie wygladaja.
I z konkretow: paszteciki z nadzieniem pieczarkowym (by Mechcia), salatka z
piersia z indyka (sama wymyslilam cos w koncu, ale byla ok), koreczki, i
rozne takie oliwki, ogorki kiszone, papryka, krakersy, ...
Ach, i jeszcze ajerkoniak z przepisu Ramzesa. Wyszedl suuuuper, ale co ja
sie z nim nameczylam, jako laik absolutny ubilam to wszystko na zimno i po
dolaniu spirytu, siadlo i zrobilo sie konsystencji mleka. W koncu - cala w
stresie ze zrobi mi sie jajecznica - zaczelam ponowne ubijanie - na parze, i
powoli powoli zaczelo to gestniec, spirytus wyparowal z tego ciepla, ale ze
mialam zapas wiec no problem. Dolalam, czesc wymieszalam z mocna kawa.
Mniam!!! Eureka, ajerkoniak robimy na cieplo!
A ilu sie ochow i achow nasluchalam (paszteciki rulez) :-)
Pozdrawiam i dziekuje za inspiracje
Asia
|