Data: 2007-05-23 13:28:06
Temat: Bitki, ale z czego?
Od: Joanna Sokalska <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam
Mam prosbe wielka, musze kupic mieso przez internet;)
Normalnie radze sobie jakos, podpytam, podotykam;), ale
teraz moge sie posluzyc wylacznie nazwa.
Przeczytalam chyba ze 20 przepisow na bitki wolowe, wszedzie pisza,
ze mieso "na bitki" albo zrazy, albo pierwsza krzyzowa.
Tymczasem w sklepie sa miesa nastepujace:
antrykot bez kości
kark wołowy b/k
łopatka wołowa bez kości
mostek wołowy
polędwica wołowa
pręga wołowa bez kości
rostbef bez kości
rozbratel b/kości
stek tatarski
stek wołowy
sznycel wołowy
udziec wołowy extra
Co sie z tego nadaje? Pomozcie, bo zalamanam;)
Pozdrawiam
--
Joanna
|