Data: 2006-06-08 11:27:43
Temat: Botwinka - jak sie za to zabrac?
Od: "MeWash" <m...@8...p0l>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!
Potrzebuję waszej pomocy odnośnie botwinki. Jako, że to teraz ja
jestem w domu odpowiedzialny za przygotowywanie obiadków, muszę
przejść próbę botwinki ;) Dostałem od teściowej olbrzymią porcję
młodych buraczków i nie wiem co właściwie się z nimi robi.
Przeszukałem (troche pobieżnie) internet ale nie znalazłem
informacji jak się za te liscie zabrać. Co właściwie się bierze
do przygotowania zupy: całość, same liście czy może liście
z łodygami? Kiedy je wrzucić do bulionu: zaraz po przygotowaniu
(wyjęciu porcji rosołewej), przed innymi warzywami czy na samym
końcu? Nie chcę robić chłodnika. Pamiętam, że u nas jadano botwinkę
na ciepło razem z ćwiartkami jajek.
Jeśli chodzi o ilość buraków to mam taki olbrzymi pęczek - taki
że aż trudno objąć dłońmi. Jaką ilość zupy/wody przygotować żeby
zużyć całość?
Co dodać z innych warzyw? Marchew? Ziemniaki? Coś jeszcze?
Aha - napewno będę chciał na koniec zabielić. Jogurt naturalny
może być?
Uff! ;D Liczę na Was :D Obiad tuż tuż :DD
--
serdecznie pozdrawiam ..MeWash..
--- http://www.mewash.prv.pl ---
http://miniurl.pl/akwa-webring
Miłosz Nowicki - Toruń GG#596253
|