Data: 2004-08-28 14:40:29
Temat: Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..?
Od: "eM eL" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pytanie do praktykow: Jesli ktos piekl chleb zytni w domowym piekarniku i
moze sie podzielic przepisem i metoda pracy to bede wdzeczny. Prosze o
dokladny przepis, z ilosciami i dokladnymi okresleniami skladnikow oraz krok-
po-kroku co i jak robic. Przepis moze byc na "razowiec" albo na taki
polski "zwykly" chleb ktory za komuny kosztowal 4 zlote :-)))
Ostatnio zdobylem troche zytniej maki (ciezko ja dostac w USA...) i zaczalem
eksperymenty ale zaden z wyguglanych/ksiazkowych przpisow nie przyniosl
pozadanych rezultatow. Rozne "biale" chleby wychodza OK, ale sni mi sie
taki najzwyklejszy zytni polski chleb a do najblizszej piekarni tego typu
mam jakies 70 km w jedna strone :-((((
Bede szczerze zobowiazany i zdam relacje z wynikow.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><There are lies, damned lies and statistics><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|