Data: 2000-02-06 00:42:08
Temat: Enzymy bylo[Re: zmiękczanie mięsa było: minutensteki]
Od: "Szymko" <S...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw <w...@t...com.pl> tako powiada:
.../ciach/...
> Sa to zapewne te same enzymy ktore zznajduja sie w soku ananasa
i papai.
> Wiec raczej nieszkodliwe.
>
> Wladyslaw
Bardzo mnie zaciekawilo stwierdzenie o enzymach "zmiekczajacych"
mieso. Jezeli mozna to prosilbym o jakas szersza informacje
odnosnie tych znajdujacych sie w ananasie i papai. (czy
przypadkim w kiwi taz sa?) A tak z drugiej strony troche dla mnie
osobiscie dziwne stwierdzenie, ze dany enzym jest nieszkodliwy
(wiem napisane jest "raczej nieszkodliwy") dlatego , ze pochodzi
z roslin.
Szymko
|