Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Gotowanie z cyfrakiem Cz.3 Tiramisu Gotowanie z cyfrakiem Cz.3 Tiramisu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Gotowanie z cyfrakiem Cz.3 Tiramisu

Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "topek " <t...@W...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Gotowanie z cyfrakiem Cz.3 Tiramisu
Date: Sun, 20 Jun 2004 17:05:04 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 79
Message-ID: <cb4g40$mmv$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: charybdis.viaginterkom.de
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1087751104 23263 172.20.26.239 (20 Jun 2004 17:05:04 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 20 Jun 2004 17:05:04 +0000 (UTC)
X-User: topek2000
X-Forwarded-For: 172.20.6.64
X-Remote-IP: charybdis.viaginterkom.de
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205386
Ukryj nagłówki

Witam,
po kilku miesiacach przerwy postanowilem znow uwiecznic sposob przyzadzania
potrawy, a wlasciwie, tym razem, ciasta. Tiramisu.

Do ciasta potrzebujemy:
1. 4 Jajka (a wlasciwie 4 zoltka i 2 bialka)
2. trzy czwarte kubka cukru
3. Paczke biszkoptow-paluszkow
4. Gorzkie kakao
5. Minimum 500g serka mascarpone (lepiej jak 750g i wiecej
6. jedna czwarta kubka Amaretto
7. trzy czwarte kubka mocnej rozpuszczalnej kawy
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0686


Zaczynamy :)
1. Ubijamy 2 bialka na sztywno
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0687


2. Cztery zoltka + 3/4 kubka cukru miksujemy do uzyskania jednolitej masy
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0689


3. Do zmiksowanych zoltek z cukrem dodajemy caly dostepny nam serek mascarpone
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0690


4. W miedzyczasie parzymy 3/4 kubka mocnej kawy. Ja uzywam neski. 3-4
lyzeczki. Gdy kawa sie zaparzy, wypelniamy kubek do konca amaretto (1/4 dla
niezorientowanych ;)
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0688


5. Do masy skladajacej sie z mascarpone, zoltek i cukru dodajemy ostatni
skladnik czyli 2 ubite bialka na piane
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0691


6. Mieszamy calosc dokladnie przez kilka chwil
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0693


7. Biszkopty maczamy w kawie i amaretto i ukladmy z nich pierwsza warstwe w
blaszce
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0694


8. Na "podloge" z biszkoptow wylewamy polowe masy i rozsmarowywujemy
rownomiernie.
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0695


9. Posypujemy grubo i gesto gorzkim kakaem mase
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0696


10. Na kakao ukladamy kolejna warstwe ze zmoczonych biszkoptow
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0697


11. dodajemy druga polowe masy (nie mylic z wieksza polowa ;) i rownomiernie
rozsmarowywujemy
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0698


12. Znowu gesto gorzkiego kakao
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0699


13. No i fertig ! :) Wstawiamy na kilka godzin do lodowki (najlpiej przez
noc). Robimy do tego caffe-latte i tyjemy bez wyrzutow sumienia :)
http://foto.luftbrandzlung.org/topkowe-tiramisu/IMG_
0700


topek -> jak zawsze pozdrawiajacy

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.06 topek
20.06 Konrad Brywczyński
20.06 Agata
21.06 Krysia Thompson
21.06 Agata
21.06 Eskarina
21.06 Agata
21.06 Corrina
21.06 Krysia Thompson
21.06 dzdzownica
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?