Data: 2001-12-08 18:30:21
Temat: Kawosze wszystkich krajow laczcie sie
Od: "Smorfia" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hejka!
Tez bym chciala to wiedziec. Dolaczam sie do apelu. W ramach ulatwiania
sobie zycia dodaje do kawy irish cream typu Bailays. Wychodzi niezupelnie to
samo, ale akcenty irlandkie w kawie wystepuja.
Dzis bylam w Cafe Brama na Ordynackiej i bardzo chcialam zamowic French
Coffee - podobno z likierem pomaranczowym. Niestety likier sie skonczyl i
zaproponowano mi kawe po irlandzku, bo akurat mieli lyskacza. Nie udalo mi
sie jednak podpatrzec ich machinacji ze smietana:)
Ja ostatnio serwuje sobie kawe z miodem i z cynamonem, ktora w jednej z
kafejek ochrzczono "Elektra". Jezeli chodzi zas o kawy z alkoholami, to
zawsze mozna dodac np. amaretto i juz mamy cafe italiana:)
--
Pozdrowiam,
Smorfia
****************
Attitude determines your altitude.
|