Data: 2001-12-08 18:56:38
Temat: Odp: Kawosze wszystkich krajow laczcie sie
Od: "Ramzes" <w...@w...krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
[ ciach ]
> Ja ostatnio serwuje sobie kawe z miodem i z cynamonem, ktora w jednej z
> kafejek ochrzczono "Elektra". Jezeli chodzi zas o kawy z alkoholami, to
> zawsze mozna dodac np. amaretto i juz mamy cafe italiana:)
>
> --
> Pozdrowiam,
> Smorfia
> ****************
> Attitude determines your altitude.
>
Nie wiem czy robię zgodnie z przepisem ale wychodzi i smakuje.
Kawę biorę taką normalną rozpuszczalną.
Do naczyńka wlewam whisky. Dość słusznie(lubię mocną), uzupełniam kawą do
3/4 pojemności. A śmietanę wcześniej ubijam mikserem ręcznym taką zwykła
kremówkę. ja ubijam bez cukru, ale można z cukrem pudrem, nakładam na kawę i
już. Oczywiście połączy się z kawą, jak to rozbełtasz w szklance, ale
wcześniej jest ładnie na wierzchu. W hotelu Forum kelner wyczyniał jakieś
dziwy z tą kawą, wrzucał zapaloną kostkę cukru, oblaną alkoholem. Robił to
jednak tak szybko,że nie wiem dokładnie jak to było, ale moja mi też
smakuje.
Poślę młodego po śmietankę, bo mi narobiłyście smaku.
Pozdrawiam Ramzes.
|