Data: 2008-11-25 22:07:52
Temat: Kurczak grilowany w piekarniku
Od: Jan Werbiński <j...@j...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ale jak nie zafajdać całego piekarnika?
Poprzednia próba:
W rękawie, ale wtedy skórka nie była wogóle chrupiąca. Chociaż mięsko
pyszne. Kura 1,75 kg. Przyprawy jakieś grilowe do natarcia rozłożonego na 6
części kuraka. Pół szklanki wody do rękawa.
Pieczenie 200 stopni, grzałka górna i dolna, wyłączony gril:
1,5 godziny w rękawie,
+ 0,5 godziny rozdarty rękaw
+0,5 godziny rozdarty rękaw i dodatkowo termoobieg.
Pyszne, ale mało chrupiące.
:-)
PS Moje wiadomości na tą grupę wychodzą tylko z IP 83.15.174.34
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|