Data: 2015-02-17 21:40:15
Temat: Odp: Jaką patelnię lupić?
Od: "@" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Stefan" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:mc06mv$i5s$1@node2.news.atman.pl...
>
>
> Użytkownik "@" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:mc056n$ijm$...@n...news.atman.pl...
>
>
>
> Podpisuje sie rekami, nogami i ogonem.
> Napisz jak rozpoznac, bo jezeli miara ma byc tylko "ruszanie sie" to mozna
> ja stosowac wylacznie do ryb kupowanych z hodowli, swiezo po "ubiciu".
> Zadna ryba kleparska czy marketowa nie drgnie na ulamek milimetra, bo jej
> nerwy sa martwe.
>
> Pozdrawiam
> @
>
> ***************************
> Mięso ryb białych np. dorsz, najpewniej można rozpoznać po jego
> sprężystości, jędrności. Często filety są oskórowane, więc na tzw. linii
> środkowej występuje (nie wiem jak to okreslić) taki jakby teczowy poblask,
> coś podobnego do tęczy utworzonej z kropli benzyny puszczonej na wodzie. U
> ryb rozmrożonych mięso mięso jest lekko matowe, nie tak błyszczące jak u
> świeżych.
> Można potrenowac np. na karpiu, czy innej rybie świeżej, żywej. Zabij ją,
> sfiletuj i część połóż na pokruszonym lodzie a część zamroź i rozmroź po
> nawet dwóch, trzech dniach. Obejrzyj ją dokładnie, naprawdę widać różnicę.
> pozdr
> Stefan
Nie zabije ryby.
Moge ewentualnie tylko pajaka (choc staram sie raczej te stworzenia
eksmitowac).
Pozdrawiam @
---
Ta wiadomość została sprawdzona na obecność wirusów przez oprogramowanie antywirusowe
Avast.
http://www.avast.com
|