Data: 2015-02-18 01:44:34
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:1t18aws59jnba.7htg23ecx60t$.dlg@40tude.net...
> Wypraktykowałam ubijanie kotletów w torebce foliowej (te z Lidl'a, w
> ruloniku, spożywcze, sa bardzo mocne) - doszłam do takiej perfekcji,
> ze ani deski, ani tłuczka, ani rak już nie brudzę mięsem :-)
> Oczywiscie czasem torebka pęknie gdzieś, jeśli kotletów jest więcej,
> ale to się przesuwa w niej mięso albo bierze nową.
> I zero mycia - sprzętu i rąk, bo nawet plastry mięsa biorę z miski
> wkładając rękę w wywiniętą na lewą stronę torebkę jak w rękawiczkę,
> a kiedy plaster już chwycony, to wywijam z powrotem i jest wewnątrz.
I tak się powinno robić jak się nie chce mieć całej kuchni zbryzganej
mięsem.
|