Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.man.poznan.pl!polsl.gliwice.pl!not-for-mail
From: "Magi" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Odp: sos do spaghetti
Date: Thu, 4 Jul 2002 15:13:26 +0200
Organization: Politechnika Slaska, Gliwice
Lines: 22
Message-ID: <ag1hnk$5om$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
References: <ag1avb$4rq$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: zwnet.bmj.net.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:115031
Ukryj nagłówki
Użytkownik <a...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ag1avb$4rq$...@n...tpi.pl...
> Czesc
> Potrzebuje przepisy na dobre i latwe sosy do spaghetti. Juz znudzily mi
sie
> te ze sloikow Kotlina itp.
> Dzieki za pomoc
Kupujesz pomidory w puszce (mozna tez ze swiezych, ale to troche wiecej
czasu zajmuje), dodajesz troche oleju, sol, pieprz, bazylie, troche
majeranku (zestaw przypraw w moim przypadku zawsze jest improwizacja),
lubczyk, oregano, troche czosnku, mieszasz, doprowadzasz do wrzenia,
gotujesz chwile i voila! Wyprobowane 100 tysiecy razy, z roznym kompletem
przypraw, za kazdym razem pycha! W przypadku bolognese wystarczy podsmazyc
mielone i dodac to tego sosu - zamiast mielonego polecam tez podsmazona
mielonke z puszki (moze malo to dietetyczne ale smakuje super!)
Pozdrawiam,
Iwona
|