Data: 2002-07-04 13:13:26
Temat: Odp: sos do spaghetti
Od: "Magi" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <a...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:ag1avb$4rq$...@n...tpi.pl...
> Czesc
> Potrzebuje przepisy na dobre i latwe sosy do spaghetti. Juz znudzily mi
sie
> te ze sloikow Kotlina itp.
> Dzieki za pomoc
Kupujesz pomidory w puszce (mozna tez ze swiezych, ale to troche wiecej
czasu zajmuje), dodajesz troche oleju, sol, pieprz, bazylie, troche
majeranku (zestaw przypraw w moim przypadku zawsze jest improwizacja),
lubczyk, oregano, troche czosnku, mieszasz, doprowadzasz do wrzenia,
gotujesz chwile i voila! Wyprobowane 100 tysiecy razy, z roznym kompletem
przypraw, za kazdym razem pycha! W przypadku bolognese wystarczy podsmazyc
mielone i dodac to tego sosu - zamiast mielonego polecam tez podsmazona
mielonke z puszki (moze malo to dietetyczne ale smakuje super!)
Pozdrawiam,
Iwona
|