Data: 2002-07-05 09:30:21
Temat: Re: sos do spaghetti
Od: "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magi <m...@p...onet.pl> napisał(a):
>
> Użytkownik <a...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:ag1avb$4rq$...@n...tpi.pl...
> > Czesc
> > Potrzebuje przepisy na dobre i latwe sosy do spaghetti. Juz znudzily mi
> sie
> > te ze sloikow Kotlina itp.
> > Dzieki za pomoc
>
> W przypadku bolognese wystarczy podsmazyc
> mielone i dodac to tego sosu - zamiast mielonego polecam tez podsmazona
> mielonke z puszki (moze malo to dietetyczne ale smakuje super!)
>
> Pozdrawiam,
> Iwona
>
>
Nie, nie, nie! Sos do spaghetti bolognese polega na tym, że mięso mielone-
wołowe (najczęściej) dusi się wraz z wątróbką i pomodori pelati na
malusieńkim ogniu przez 3-3,5 godziny, w czasie kórych następuje cudowna
koncetracja smaku. Długie gotowanie jest istotą tego sosu.
Dania typu podsmażone mielone + pomidory mają się tak do spaghetti bolognese
jak rosół z kostki do rosołu, który się na prawdziwym mięsku przez kilka
godzin gotował.
pozdrawiam
turecky
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|