Data: 2002-07-05 07:33:52
Temat: Re: sos do spaghetti - spaghetti aglio olio e peperoncino
Od: "turecky" <t...@N...poczta.gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<a...@g...pl> napisał(a):
> Czesc
> Potrzebuje przepisy na dobre i latwe sosy do spaghetti. Juz znudzily mi sie
> te ze sloikow Kotlina itp.
> Dzieki za pomoc
>
>
spaghetti aglio olio e peperoncino
Gotujesz makaron; w trakcie gotowania
Na rozgrzaną patelnię wlewasz oliwę extra vergine, podgrzewasz, wrzucasz na
patelnie ząbki czosnku (3)przekrojone na pół. Smażysz aż czosnek się lekko
zezłoci i usuwasz go.Teraz wrzucasz posiekane papryczki: mogą być świeże
(lepsze) lub konserwowe; zawsze malutkie: ostrość dobierasz według uznania.
Smażysz krótko 2-3 minuty.
Na patelnię wrzucasz ugotowany makaron, mieszasz i gotowe :-)
PS. Można dodać swoje ulubione świeże zioła. Zawsze na końcu, drobno
posiekane, wrzucam na patelnię razem z makaronem.
Ja dodaję miętę i majeranek.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|