Data: 2016-11-28 19:02:27
Temat: Pierniczki Pana Pazio
Od: "Pomidor" <n...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bardzo rozwinął się wątek na temat piernika dojrzewającego.
Na jego marginesie chciałbym przypomnieć tym którzy znają, oraz
zwrócić uwagę tym którzy nie znają na przepis na tzw. "pierniczki Pana
Pazio".
Kto nie zna przepisu, po wpisaniu tej frazy wygugla bez problemu przepis.
Ciasto co prawda nie dojrzewa, ale pierniczki gotowe już tak (dla
zwolenników
choćby częściowego wracania do tradycyjnych starych przepisów).
Nie zawiera mleka które niektórzy chcieli zastępować piwem. Jest
rzeczywiście
kilka łyżek wody i zapewne można te kilka łyżek wody zastąpić kilkoma
łyżkami
piwa ciemnego, chociaż przy tej jego ilości niewielki to pewnie będzie miało
wpływ na smak.
Bardzo wdzięczne w wykonaniu, łatwo się kształtują, jak ktoś ma cierpliwość
i fantazję to i domek Baby Jagi z nich zrobi.
Warto zrobić już teraz, bo rzeczywiście muszą poleżeć kilka tygodni (w
zależności
od wilgotności w jakiej będą przechowywane).
P
|