Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pierniczki Pana Pazio Re: Pierniczki Pana Pazio

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pierniczki Pana Pazio

« poprzedni post następny post »
Data: 2016-11-29 10:59:34
Temat: Re: Pierniczki Pana Pazio
Od: "Pomidor" <n...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki

Użytkownik "Trefniś" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:o...@t...wroclaw.vectran
et.pl...

W dniu .11.2016 o 19:02 Pomidor <n...@s...pl> pisze:

> Bardzo rozwin?3 sie w?tek na temat piernika dojrzewaj?cego.
> Na jego marginesie chcia3bym przypomniea tym którzy znaj?, oraz
> zwrócia uwage tym którzy nie znaj? na przepis na tzw. "pierniczki Pana
> Pazio".
> Kto nie zna przepisu, po wpisaniu tej frazy wygugla bez problemu przepis.

Ponieważ byłem czynnym uczestnikiem dyskusji, wypadałoby się wypowiedzieć
:)

IMHO bardzo rozsądny przepis.

-- ciach, żeby nie przedłużać,


Też go uważam za rozsądny i dobry i dlatego pozwoliłem sobie przypomnieć.
Robię od kilku lat. Przyznam się, że nie rozdzielam go na 3 fazy tylko na
dwie.
Czyli po zagnieceniu ciasta od razu wypiek.
Twoje dość długie wywody na temat sposobu działania i wpływu na ciasto
środków spulchniających są jak najbardziej poprawne ale do zaakceptowania
(zabrzmi obraźliwie - zrozumienia) przez tych, którzy uczyli się chemii
i ją trochę rozumieli. Jeśli ktoś uważa, że soda będzie "czekała" na
reagowanie
z kwasem przez okres dojrzewania ciasta do momentu aż kucharka zacznie
ciasto piec, niech wsypie pół łyżeczki sody do zimnej wody z łyżeczką soku z
cytryny
i zobaczy czy reakcja "poczeka" na podgrzewanie.
Ale co tam... każdy wierzy w co chce. Dla niektórych kulinaria to też
kwestia
bardziej wiary niż wiedzy.

P



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.11 FEniks
29.11 FEniks
29.11 FEniks
29.11 Trefniś
29.11 Trefniś
29.11 Trefniś
29.11 bbjk
29.11 FEniks
29.11 Jarosław Sokołowski
29.11 Trefniś
29.11 bbjk
29.11 Trefniś
29.11 Jarosław Sokołowski
29.11 FEniks
29.11 bbjk
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6