Data: 2006-03-29 08:38:51
Temat: Re: A może coś z fasoli?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Basia" <b...@o...pl> wrote in message
news:e0ddfb$muj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Dostałam w darze sporą ilość suszonej fasoli i grochu. Co można z tego
>> zrobić poza zupą i fasolką po bretońsku? Z grochu robiłam jeszcze puree,
>> ale trochę zapychające to było.
>
>
> Różne sałatki, pasztet wegetariański....
>
>
> pozdrawiam
> Basia
Jeżeli jest to gruba fasola np. jasiek można podawać z rosołem lub barszczem
czerwonym.
Groch i fasolę gotowaną z kapustą kiszoną można podawać do ziemniaków z
jakimś mięsem lub tylko do chleba. Może to być zastosowane w postaci puree
lub w ziarnie na miękko, rozpadającym się...
Najlepsza jest zupa fasolowa lub grochowa na wołowinie z dodatkiem boczku
wędzonego pokrojonego podobnie jak mięso w dość dużą kostkę. Majeranek,
szczypta tymianku. Do większej ilości można wrzucić na chwilę do gotowania
szyszkę sosnową...
|