Data: 2003-04-22 14:19:55
Temat: Re: A myslalam, ze ja nie dam sie nabrac
Od: p...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
wkn:
> Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:0908.0000004c.3ea4fbb3@newsgate.onet.pl...
> > Witajcie poswiatecznie!
> > oszukac. Myslalam, ze Warlubie nie produkuje takich mieszanek, ale sie
> > zawiodlam.
> >
>
> a kupujesz czasem maslo oselkowe z warlubia? Bardzo smaczne :)
Czy ktos wie, dlaczego maslo oselkowe jest takie miekkie? Przeciez
tluszczu ma procentowo tyle samo, co zwykle maslo. Przez pewien czas
je kupowalam, bo apetyczne i wlasnie miekkie, ale od osoby zblizonej
do przemyslu mleczarskiego dowiedzialam sie, ze mleczarnie do wyrobu
masla kupuja tluszcz skrawany z miesa. Jaki tluszcz i z jakiego
miesa i do jakiego masla - nie wiem. Czy z tym tluszczem z miesa
to prawda? No bo (wracam do pytania z poczatku mojego postu) dlaczego
maslo oselkowe jest takie miekkie?
Na razie na wszelki wypadek z zalem przestalam je kupowac.
Alina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|