Data: 2002-10-26 17:30:11
Temat: Re: Automat do pieczenia chleba ? ma ktos?
Od: "109176" <a...@g...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
> Natomiast ja podchodzę z dużą nieufnością do
> gotowych mieszanek. Zwłaszcza takich co to
> wieczorem mieszam z wodą a rano mam chlebek. Cykl
> produkcyjny tradycyjnego chleba na zakwasie to
> PONAD DOBA. Ciekawe jaki jest skład owych
> mieszanek. I jak długo (ile dni) taki chleb jest
> jadalny.
> Pozdrawiam
>
> --
Podaje z opakownia:
- maka (51% pszeniczna i zytnia)
- ziarna slonecznika (12%)
- suchy zaczyn
- plewy (?) pelnoziarniste zytnie,
- sod jodowana
- maka slodowa zytnia (jest cos takiego?)
- kwas askorbinowy.
Do tego dodaje sie samodzielnie wode i drozdze.
To z pierwszego lepszego opakowania, oczywiscie te skladniki moga sie roznic
w zaleznosci od rodzaju chleba. Ja sie na tym nie znam, podaje tylko do
wiadomosci.
Chleb jest jadalny az sie zje:) Nie stwierdzilam zadnych negatywnych cech,
ale zastrzegam, ze na pieczeniu chleba sie nie znam.
Ania
----------------------------------------------
GG 5287751
ICQ 168374238
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|