Data: 2008-12-11 13:28:17
Temat: Re: BIGOS SWIATECZNY WARZE...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:x5dlkrs3p3en$.1lfdi8qmnjlo7$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 11 Dec 2008 12:31:53 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > 50 litrów, kapusta kiszona i słodka, mięs gotowanych, boczków wędzonych
a i
> > wędzonych a smażonych, takoż kiełbas różnych, grzybów suszonych moc i
> > przypraw.
>
> E, ja dopiero za parę dni, bo nie mam gdzie trzymać (zamrażarkę domykam
> kolanem), a lodówka za mała; niby mogłabym w garnku na tarasie wystawić,
> ale temperatura jeszcze nie jest na tyle stała.
> Za 10 dni - robienie kiełbachy i wędzenie wszystkiego, co się pekluje
> własnie.
>
> Na talerzu sobie kapustkę kiszoną wyłozyłam i podskubuję w trakcie
> sprzatania - orzeźwia i odchudza ;-)
Gotuję jeszcze kapustę słodką - reszta już w kotle. Jeszcze tylko razem
podduszę - dwa gary nie zmieszczą mi się na czteropalnikowej kuchence, a nie
chce mi się wyciągać taboretów - dlatego tylko bigos, bo spokojnie jeszcze
będę wzbogacał różnymi dodatkami i podduszał, a część pójdzie w wecki, więc
od początku ferii do końca roku będę odpoczywał jak co rok na słomie... :-))
A os 01.01 Maruda emerytką...
Czas na nowy model, stary odeślę do jej mamci lub do Londynu.
|