Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Baranina i co dalej
Date: Sun, 13 Jul 2003 23:27:58 GMT
Organization: Dariusz K. Ladziak@Home
Lines: 25
Message-ID: <3...@n...tpi.pl>
References: <ber3ee$e61$1@atlantis.news.tpi.pl> <berfam$ek3$1@news.onet.pl>
<c...@4...com>
Reply-To: l...@w...pdi.net
NNTP-Posting-Host: pk192.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1058139093 4684 213.76.106.192 (13 Jul 2003 23:31:33
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 13 Jul 2003 23:31:33 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/32.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:164371
Ukryj nagłówki
On Sun, 13 Jul 2003 16:37:43 +0100, Krysia Thompson
<K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
>Kochaniutka ;))))))) ale jagniecina to nie baranina ;))0 mowie to
>bo od dawna tlumacze ludziom, ze to nie to samo...baraniny u nas
>nie ma, a mnie ciagle wciskaja ze najulubiensza potrawa w Anglii
>to baranina z sosem mietowym...a ja chce isc i praskac!!!
>hrehrehrehre...jagniecina to mlode mieso, co ludzie
>lubia,,,baranina to juz inasza inszosc i mam nadzieje, ze Alex
>pojdzie i nakarmi jakichs wrogow tym...
Nie przesadzaj, jest jagniecina, jest baranina. Tak samo jak jest
cielecina i wolowina... A wrogow to karmic nalezy krowina badz capina
- z krowy-rekordzistki zasluzonej dla budowy socjalizmu jeszcze, z
tryka zarodowego... Normalna mloda baranina (znaczy do dwoch lat) jest
bardzo dobrym mieskiem - tyle ze niewatpliwie bardziej skomplikowanym
w obrobce niz rozklepanie schaboszczaka. Swoja droga nikomu nie zycze
schaboszczaka albo - jak mnie kiedys w knajpie w Zegrzu uraczyc
probowano - golonki z knura... Capilo na pol knajpy a widelec w
goloneczke wbity nie dal sie wyrwac bez przytrzymania rzeczonej
golonki druga reka.
--
Darek
|