Data: 2015-10-24 09:55:18
Temat: Re: Barwniki spożywcze
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-24 o 08:48, bbjk pisze:
>
> Makaroniki bardzo łatwo jest zabarwić, robiłam je często. Odrobina
> konfitury z płatków róży dla aromatu i sok z buraka dają kolor od
> delikatnie różowego do cyklamenu
A czy burak nie zostawia smaku? Wystarczy wycisnąć sok z buraka np. po
starciu, czy jakoś jeszcze z nim postąpić?
> , zależnie od ilości, kurkuma (+skórka z cytryny, czy pomarańczy dla
> aromatu) żółty, kawa beżowy lub brązowy, to samo karmel, można je
> łączyć, albo czekolada. Zielonych i niebieskich nie robiłam.
Zielony mi też potrzebny byłby. Szpinak chyba dałby trawiasty smak.
Ewa
|