Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Białka Re: Białka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Białka

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: bbjk <b...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Białka
Date: Wed, 28 Sep 2016 10:22:28 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 16
Message-ID: <nsfujn$679$1@node2.news.atman.pl>
References: <nsfpcm$132$1@node2.news.atman.pl> <o...@t...home>
NNTP-Posting-Host: 83.218.124.212
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1475050935 6377 83.218.124.212 (28 Sep 2016 08:22:15
GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Sep 2016 08:22:15 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101
Thunderbird/45.3.0
In-Reply-To: <o...@t...home>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:373535
Ukryj nagłówki

W dniu 16-09-28 o 10:09, Trefniś pisze:

> Mam teraz olbrzymiego smaka na groszek ptysiowy itp. wypieki na słono.
> Zastanawiam się tylko, jak na ciasto parzone wpłynąłby niedobór żółtek...
> Wydaje mi się, że żółtka nie są strategiczne w tym przypadku, choć
> oczywiście lepiej dodać całe jaja (ale w jakiej proporcji, nie wiem).

Myślę, że pomysł nie jest zły.
Często robię "normalne" ciasto ptysiowe, spróbuję na próbę z odrobiny
samego białka i reszty proporcjonalnie. Podejrzewam, że będzie sporo
twardsze od tradycyjnego, ale może to nie będzie szkodzić w przypadku
np. ptysiów z grzybowym farszem.
Ale i inne pomysły nadal mile widziane.
--
B.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.09 FEniks
28.09 bbjk
28.09 bbjk
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 bbjk
28.09 Trefniś
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 Trefniś
28.09 FEniks
28.09 FEniks
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 bbjk
28.09 Jarosław Sokołowski
28.09 bbjk
28.09 bbjk
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?