Data: 2015-06-03 08:21:07
Temat: Re: Bigos z młodej kiszonej?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-06-03 o 07:28, bbjk pisze:
> W dniu 2015-06-03 o 06:53, FEniks pisze:
>>
>> A resztę szczegółów podałam już w odpowiedzi do Jarka. Jestem otwarta na
>> wszelkie sugestie (nawet jeśli nie będę chwilowo odpowiadać, bo niebawem
>> na kilka dni znikam).
>
> Strogonow GA to dobry pomysł, albo bogracz z kluseczkami, czy inny
> gulasz, choć to kojarzy mi się bardziej jesiennie/zimowo.
> Przyszły mi na myśl żeberka jagnięce z tymiankiem, ostatnio widziałam
> w Lidlu jagnięcinę, w Biedzie chyba też stale bywa. Przystawka to
> tarta/quiche ze szparagami? A na deser Pavlova, semifreddo, czy lody z
> poziomkami i bezami?
Lody na deser będą na pewno. Dzięki za przypomnienie o bezach, świetnie
się skomponują. Natomiast jagnięcina jest zbyt ryzykowna jak dla mnie.
Ewa
|