Data: 2015-02-10 21:12:06
Temat: Re: Błędy przy pieczeniu chleba pszennego
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:9div2nktym35$.921dcphl3fu$.dlg@40tude.net...
>>>> Jak chleba nie rozkroisz i jest otoczony skórą to pewnie i schnie
>>>> wolniej
>>>> i się żadna pleśń go nie chwyci jak będzie w przewiewnym miejscu a nie
>>>> jakimś worku foliowym dwa tygodnie - wtedy pleśń murowana.
>>>
>>> No i tu oto Panie Początkujący - jeśli chodzi o PRAWDZIWY chleb na
>>> zakwasie
>>> to przez bardzo długi czas nie ma mowy o pleśni, gdyż pleśń nie lubi TAK
>>> kwaśnego środowiska. Idź liczyć te karbki - ale po poziomie Twej wiedzy
>>> o
>>> chlebie nie sądzę, aby ich tam było więcej niż 10, więc moze daruj
>>> sobie.
>>
>> Jakie pH ma Twój chleb?
>
> Pewnie takie samo jakie miał chleb mojej Babci - ale Babcia nie mierzyła,
> bo by ją chyba o czary posądzono :->
Czyli zgaduję, że pH nie mierzyłaś?
|