Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Bułka cesarska zwana kajzerką :-) Re: Bułka cesarska zwana kajzerką :-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Bułka cesarska zwana kajzerką :-)



« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin2!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrad
a.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
User-Agent: NewsTap/5.3.1 (iPhone/iPod Touch)
Cancel-Lock: sha1:PHCsJFuP5D7JgcD9qjOJOiMu/VM=
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Message-ID: <5a29329b$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
Subject: Re: Bułka cesarska zwana kajzerką :-)
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Mime-Version: 1.0
Content-Transfer-Encoding: 8bit
From: XL <i...@g...pl>
References: <a...@g...com>
<p09kog$r9u$1@node2.news.atman.pl>
<5a288066$0$15206$65785112@news.neostrada.pl>
<o...@t...home> <p0b2pn$slg$1@portraits.wsisiz.edu.pl>
<o...@t...home>
Date: 07 Dec 2017 12:22:51 GMT
Lines: 47
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.4.209
X-Trace: 1512649371 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 650 79.185.4.209:52941
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:379709
Ukryj nagłówki

Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .12.2017 o 11:13 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
> (...)
>>> Naprawdę piekłaś dotychczas różne słodkie ciasta drożdżowe jako słodki
>>> chleb?
>>> Przecież taką strukturę mają (powinny mieć, jak widać) prawie wszystkie
>>> wypieki drożdżowe na jajkach!
>>>
>>> Pączki też miałaś "chlebowe"?
>>
>> Nie wiesz, o czym piszę, to i pytania głupie zadajesz. Wybaczam.
>
> :)
> Po raz kolejny widać, że akurat w wypiekach nie jesteś żadnym autorytetem,
> choć chciałabyś.
> A to mylisz typ mąki z jej granulacją,

Kłamiesz.

> a to nie rozumiesz roli
> zakwasu/zaczynu na chleb,

Kłamiesz.

> a to znów zaskoczona najbardziej powszechnym
> przepisem na chałkę...

OBEJRZAŁEŚ ten film? Oczywiście, że nie.
Bo ,,najbardziej popularny przepis na chałkę" nie zawiera gotowania mąki,
jest zwykłym przepisem na drożdżówkę - oprocz zaplatania oczywiście.
Myślisz, że zaplatanie czyni z drozdżówki chałkę. Istny ,,spec"!

Dlatego (vide film) powtarzam: NIE WIESZ, O CZYM PISZĘ.

> Pomijam mniej spektakularne wpadki w dziedzinie wypieków.
>
> Ale "niewiedza jest początkiem drogi mądrości" - pod warunkiem, że się
> chce i nie wstydzi uczyć do końca życia.
>

Pitolisz. Nie wiesz podstawowych rzeczy - m.in. że nie wystarczy zapleść
drozdżówki, żeby była chałką.

--
XL ,,Demokracja bez wartości zamienia się w jawny lub zakamuflowany
totalitaryzm". Jan Paweł II

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.12 Trefniś
07.12 XL
07.12 Trefniś
07.12 XL
Ciasto
Ale mleko!
Ale jajo!
Ciasto rzadkie na naleśniki
Ciasto rzadkie na naleśniki
Kara za oszukiwanie na maśle
Boki zrywać po sobocie ?
Mój przysmak nad przysmaki :-)
Nowoczesne nie znaczy lepsze!
Przerywanie korzeniowych.
[OT] jak usunąć gluta?
Margaryny antycholesterolowe
Bitki wołowe
Co w foliowanych sałatach piszczy?
sok z buraków
Kolejna próba zlikwidowania mnie.
Zbadaj swoją kondycję psychiczną.
Wieki ciemne w Europie, a tymczasem w Chinach 1031-1095...
Niewolnictwo odchodzi w niepamięć Historii.
gruszek nie będzie
Ciasto
Trzy sita (znalezione w sieci)
Kosiarka ręczna wrzecionowa - czy to ma sens?
Zabezpieczenie miejsc po cięciu.
Wieki ciemne.
Wolność słowa i jaskiniowcy
Dlaczego uważam Chrystusa za oszusta.
Kościelna metoda na władze absolutną.
Ale mleko!
Pijaczyna!


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X