Data: 2017-12-07 13:22:51
Temat: Re: Bułka cesarska zwana kajzerką :-)
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .12.2017 o 11:13 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
> (...)
>>> Naprawdę piekłaś dotychczas różne słodkie ciasta drożdżowe jako słodki
>>> chleb?
>>> Przecież taką strukturę mają (powinny mieć, jak widać) prawie wszystkie
>>> wypieki drożdżowe na jajkach!
>>>
>>> Pączki też miałaś "chlebowe"?
>>
>> Nie wiesz, o czym piszę, to i pytania głupie zadajesz. Wybaczam.
>
> :)
> Po raz kolejny widać, że akurat w wypiekach nie jesteś żadnym autorytetem,
> choć chciałabyś.
> A to mylisz typ mąki z jej granulacją,
Kłamiesz.
> a to nie rozumiesz roli
> zakwasu/zaczynu na chleb,
Kłamiesz.
> a to znów zaskoczona najbardziej powszechnym
> przepisem na chałkę...
OBEJRZAŁEŚ ten film? Oczywiście, że nie.
Bo ,,najbardziej popularny przepis na chałkę" nie zawiera gotowania mąki,
jest zwykłym przepisem na drożdżówkę - oprocz zaplatania oczywiście.
Myślisz, że zaplatanie czyni z drozdżówki chałkę. Istny ,,spec"!
Dlatego (vide film) powtarzam: NIE WIESZ, O CZYM PISZĘ.
> Pomijam mniej spektakularne wpadki w dziedzinie wypieków.
>
> Ale "niewiedza jest początkiem drogi mądrości" - pod warunkiem, że się
> chce i nie wstydzi uczyć do końca życia.
>
Pitolisz. Nie wiesz podstawowych rzeczy - m.in. że nie wystarczy zapleść
drozdżówki, żeby była chałką.
--
XL ,,Demokracja bez wartości zamienia się w jawny lub zakamuflowany
totalitaryzm". Jan Paweł II
|