Data: 2009-02-19 13:30:27
Temat: Re: CHLEB...
Od: "Anka P." <t...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jan Werbiński pisze:
> Te na zakwasie trochę słabiej i dłużej rosną. Zapewnij temperaturę itp.
> Mam jeszcze problem z takim wrzuceniem chleba z formy na łopatę, żeby
> nie opadł. Wyrastanie na łopacie powoduje jednak przyklejanie pomimo
> dużej ilości mąki.
Ja do wyrastania używam koszyka, ale, ponieważ nie zależy na odbitym
wzorze plecionki na chlebie, wykładam koszyk czystą ściereczką, a
później papierem do pieczenia. Po wyrośnieciu chleb wyciągam razem z
papierem (łapiąc za rogi papieru) i wkładam do piekarnika i nie mam
problemu opadania wyrośnietego chleba.
Pozdrawiam
--
Anka P.
|