Data: 2010-04-16 21:05:43
Temat: Re: Cebulka do rosołu
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 16 Apr 2010 20:52:31 +0200, Grzegorz Prędki napisał(a):
> Grzegorz Prędki pisze:
>> jerzyn pisze:
>>> Gotując rosół tak pod koniec wrzucam "opaloną" na gazie cebulkę,
>>> gdzieś tez czytałem o opsmazeniu przekrojonej na połowę cebulki na
>>> patelni, macie jakieś inne doświadczenia ?
>>> jerzyn
>>>
>>
>> Ale jakie doswiadczenia? Taks ie po prostu robi, choc ja nie dodaje ta
>> cebule wczesniej.
>
> Teraz dopiero widze jakie cudne wyszlo mi zdanie :) Mialo byc: cebule
> dodaje wczesniej niz przed koncem gotowania, razem z innymi warzywami.
> Co do jej opalania to najszybciej robi sie to reczna opalarka na gaz,
> ale nie kazdy ma takie cos w domu.
Opalarka może i dobra, ale nie ma to jak tzw przypieczenie - wolniej i
głębiej. Smak i aromat lepszy. Różnica jak miedzy mięsem szybko obsmażonym,
a dłużej i mocniej opieczonym.
|