Data: 2010-04-16 18:52:31
Temat: Re: Cebulka do rosołu
Od: Grzegorz Prędki <"klark[USUN"@TO][malpa]transkomp.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Grzegorz Prędki pisze:
> jerzyn pisze:
>> Gotując rosół tak pod koniec wrzucam "opaloną" na gazie cebulkę,
>> gdzieś tez czytałem o opsmazeniu przekrojonej na połowę cebulki na
>> patelni, macie jakieś inne doświadczenia ?
>> jerzyn
>>
>
> Ale jakie doswiadczenia? Taks ie po prostu robi, choc ja nie dodaje ta
> cebule wczesniej.
Teraz dopiero widze jakie cudne wyszlo mi zdanie :) Mialo byc: cebule
dodaje wczesniej niz przed koncem gotowania, razem z innymi warzywami.
Co do jej opalania to najszybciej robi sie to reczna opalarka na gaz,
ale nie kazdy ma takie cos w domu.
|