Data: 2010-04-16 18:49:45
Temat: Re: Cebulka do rosołu
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:14njonx3auwxw$.zttlj9pitpwo$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 16 Apr 2010 14:31:36 +0200, Grzegorz Prędki napisał(a):
>
>> jerzyn pisze:
>>> Gotując rosół tak pod koniec wrzucam "opaloną" na gazie cebulkę, gdzieś
>>> tez
>>> czytałem o opsmazeniu przekrojonej na połowę cebulki na patelni, macie
>>> jakieś inne doświadczenia ?
>>> jerzyn
>>>
>>>
>>
>> Ale jakie doswiadczenia? Taks ie po prostu robi, choc ja nie dodaje ta
>> cebule wczesniej.
>
> Cebulę przypiekam na ciemnobrązowo na blasze (kiedyś nie miałam tej
> możliwości, więc robiłam to na gazie na starej, suchej patelni). Dodaję na
> początku gotowania.
A ja na samym palniku gazowym - zapalając minimalny plomień.
|