Data: 2004-08-23 13:52:19
Temat: Re: Ciasto drożdżowe, podpowiedzcie.
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Tez nie wyrabiam recznie.Metalowa miske(te z robota) krotko podgrzewam
> wlewajac do niej goraca wode, potem wylewam i przez sitko wsypuje make do
> tego suche drozdze + cukier+ jajka(najlepiej 1 jajko + 2 zoltka itd.., tzn.
> letnie mleko z rozpuszczonym maslem.(wszystko letnie) i to wszystko wyrabia
> maszyna. Zawsze wychodzi dobre(odpukac:-))
> Ilona..
>
>
A może jesteś mniej wybredna ? ;-) Spróbuj zrobić raz ręcznie, będziesz miała
odniesienie jakie ciasto jest smaczniejsze:-)
Poruszyłaś ważny element: mąka MUSI być przesiana. Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|