Data: 2010-06-11 19:47:40
Temat: Re: Co do zawijańców?
Od: Paulinka <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea pisze:
> Ikselka pisze:
>
>> I ten słupek słoninki w środku - mniam.
>
> Tak na marginesie - jak faszerujecie zrazy? Kroicie wszystko właśnie w
> słupki i zawijacie w jednym miejscu? Tak robiła moja mama i ja bardzo
> długo, ale odkąd podpatrzyłam w jakiejś gazecie, kroję ogórki, czosnek,
> cebulę i boczek w drobną kosteczkę, mieszam wszystko i rozprowadzam
> równomiernie na rozbitym płacie mięsa posmarowanym musztardą,
> zostawiając tylko wolne krawędzie, a potem roluję. I tak o wiele lepiej
> wychodzą moim zdaniem.
Nie robiłam nigdy inaczej niż pokrojone w słupki, muszę wypróbować.
--
Paulinka z 300 pierogami z mięsem - jak szaleć to szaleć ;)
|