Data: 2014-01-24 21:55:33
Temat: Re: Co dobrego na mróz?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 24 Jan 2014 21:49:17 +0100, FEniks napisał(a):
> W dniu 2014-01-24 21:39, Qrczak pisze:
>> Dnia 2014-01-24 21:27, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>>> W dniu 2014-01-24 20:34, Qrczak pisze:
>>>> Dnia 2014-01-24 20:17, obywatel FEniks uprzejmie donosi:
>>>>> W dniu 2014-01-24 19:21, Paulinka pisze:
>>>>>> W dniu 2014-01-24 17:56, Ikselka pisze:
>>>>>>> Słodka jak ulepek (tu obowiązkowo, bo generalnie nie słodzę) i
>>>>>>> gorrrąca
>>>>>>> herbata z połówką kalamondyny, tudzież zupa zarzucajka wprost z
>>>>>>> fajerrrrek,
>>>>>>> taka wcale a wcale nie stygnie, więc poparzonam nieco :-)
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Kapuśniak, żurek, gulaszowa, grochowa, fasolowa.
>>>>>
>>>>> My ostatnio gustujemy z zupie z czerwonej soczewicy.
>>>>
>>>> Na sposób włoski, indyjski czy arabski?
>>>
>>> Zawsze dodaję kumin. Czy to już sprawia sposób arabski?
>>
>> Poczekajmy na ekspertyzę...
>
> Już mamy. A więc chyba jednak nie.
>
Soczewica była znana u nas już w neolicie, dlatego spytałam, czy po polsku
nie można.
--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein
|