Data: 2011-09-14 19:07:27
Temat: Re: Co dobrego robicie na obiad?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 14 Sep 2011 00:13:12 +0200, Mario napisał(a):
>> A taka oliwa jest do dostania w markecie?
>>
> Niestety nie. Tylko w sklepie internetowym.
Jaka trudność zrobić sobie samemu oliwę o dowolnym smaku?
Cytrynowa - wuala, wkładasz cieniutko obraną (obieraczką do cytrusów, taką
dekoratorską najlepiej, ale i obierakiem do ziemniaków także daje radę,
jeśli cienko struga) skórkę cytryny (ilość dowolna) do butelki z oliwą,
odpowiednio długo czekasz aż się "przegryzie". Nie może się to
"przegryzanie" odbywać w lodówce.
Oliwa bazyliowa - suszona lub świeża bazylia w oliwę i jak wyżej. Oliwa
czosnkowa - czosnek i jak wyżej. Itd...
Bazyliową mam non stop pod ręką, czosnkową właśnie robię, cytrusowe mi
niepotrzebne akurat.
--
XL
|