Data: 2002-09-16 11:44:58
Temat: Re: Co z kabaczka?
Od: Mich <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilla wrote:
> Użytkownik "Nina" <a...@e...com.pl> napisała:
> > Kabaczek/cukinie obrac, przekroic wzdluz, wydrazyc srodek, posolic
> > mieso mielone wymieszac z ugotowanym ryzem (jak farsz na golabki), duzo
> > majeranku, sol, pieprz, cebulka, ewentualnie czosnek, przyprawy typu
> > tymianek, oregano, wymieszac, wygniesc, uformowac waleczki, ktore nalezy
> > polozyc na wydrazone polowki kabaczka.
>
> Robilam cos takiego z cukinii, ale wydrazone polowki - lodeczki kroilam
> na mniejsze kawalki, tak ok. 10 cm, no i przed nalozeniem farszu lekko
> obgotowalam ich. Mniejsze kawalki latwiej ukladac w naczyniu do
> zapiekania.
>
>
A serem można to posypać? I dopiero wówczas zapiec?
Mich'ata
|