Data: 2002-09-16 11:11:37
Temat: Re: Co z kabaczka?
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nina" <a...@e...com.pl> napisała:
> Kabaczek/cukinie obrac, przekroic wzdluz, wydrazyc srodek, posolic
> mieso mielone wymieszac z ugotowanym ryzem (jak farsz na golabki), duzo
> majeranku, sol, pieprz, cebulka, ewentualnie czosnek, przyprawy typu
> tymianek, oregano, wymieszac, wygniesc, uformowac waleczki, ktore nalezy
> polozyc na wydrazone polowki kabaczka.
Robilam cos takiego z cukinii, ale wydrazone polowki - lodeczki kroilam
na mniejsze kawalki, tak ok. 10 cm, no i przed nalozeniem farszu lekko
obgotowalam ich. Mniejsze kawalki latwiej ukladac w naczyniu do
zapiekania.
Pozdrawiam
Lilla
|