Data: 2014-02-02 23:01:15
Temat: Re: Co z rozgotowanym ryżem?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 2 Feb 2014 22:42:05 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sun, 02 Feb 2014 16:37:43 +0100, FEniks napisał(a):
>
>> Tak czy inaczej - rozgotował mi się ryż niemal na papkę. Mam
>> go całkiem sporo. Co można z nim zrobić?
>
> 1. Poporcjować i zamrozić na krótki czas - do wykorzystania na zupy mleczne lub na
krupnik ryżowy (bardzo smaczny).
> 2. http://przepisy.magazyn-kuchnia.pl/przepisy/spis/162
370182/kluski+k%C5%82adzione+z+ry%C5%BCu/p
> 3. Dodać do jakiegokolwiek ciasta ucieranego z owocami.
> 4. http://prl-kuchniadanusi.blogspot.com/2013/07/ryz-z-
owocami.html
> 5. Wymieszać z masłem, zapiec warstwami z jabłkami z cukrem i cynamonem.
> 6. Zmieszać z mięsem i zrobić gołąbki (nie trzeba dodawać wtedy wody dla
soczystości), będą bardzo dobre.
> oraz praktycznie wszystko z tej strony (z tego rozgotowanego te desery wyjdą nawet
lepsze): http://www.sonko.pl/x.php/1,359/Placuszki-waniliowe.
html
>
> A jakby ktoś miał alergię na laktozę...
> http://www.smakolykialergika.pl/2014/01/mleko-ryzowe
-wreszcie.html
Ale to dotyczy DOBREGO ryżu - ten z Biedry to wywal.
--
XL
"Świat Amerykanina jest tak wielki jak jego gazeta. " A. Einstein
|