Data: 2006-11-19 20:49:28
Temat: Re: Co z sera topionego ?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
" Juf" <j...@b...pl.preczzespamem> wrote in message
news:ejqfmn$on3$1@inews.gazeta.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> " Juf" <j...@b...pl.preczzespamem> wrote in
>>> Panslavista napisał(a):
>
>>>> Founde.
>>>
>>> Miałem sie nie dopisywać do Ciebie, ale nie moge opanować smiechu.
>>> Masz Ty pojecie o kuchni szwajcarskiej!! :-D
>>
>> Pisałem o zagospodarowaniu sera topionego, a nie kuchni
>> szwajcarskiej, ser można przetopić po raz drugi, nawet na makaronie...
>
> Thaaaa, i wtedy to jest _fondue_ równie fondue'owate jak pieczeń wołowa po
> hawajsku w ZG @ PRL. Smacznego! :->>>
>
> Są tu spece od kuchni PRLowskiej, oczywiscie szanujemy ich. :-P
> Smacznego!
Odpowiedniki founde jadałem od dziecka jako góral karpacki, nie alpejski.
Gdyby nie to, że jest nieograniczona ilość kombinacji smaków i zapachów
jadałbyś donalda na każdy posiłek... Mene, Tekel, Upharsin.
|