Data: 2015-04-16 18:02:39
Temat: Re: Co z tym jajem?
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-04-16 16:25, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
> Pani Basia napisała:
>
>>> Bałkańskim zwyczajem jest żeby wypić. I to nie tylko jak niektórzy tutaj,
>>> przy dwóch okazjach -- oni powodów znają znacznie więcej. Aperitif przed
>>> obiadem -- ten zwyczaj jest dość powszechny w całym świecie. Jak raz do
>>> tej roli bermet pasuje.
>>
>> Dla mnie był mocno za słodki, jak na aperitif, ale smaczny na ewentualny
>> deser. Ale jak pisałam, ze mnie marny smakosz %.
>
> Jednak wermut często podawany jest w tej roli. W zasadzie głównie w tej.
> Druga, to w pomieszaniu z jakimiś sokami, wodą, wódą czy innym cósiem.
Najbardziej chyba spopularyzowane to wstrząśnięte niezmieszane.
> Zastosowania deserowe bym dał na trzecim miejscu.
Najbardziej polecam taki pomysł:
http://www.uwielbiamgotowac.com/2013/01/wesoe-galare
tki.html#.VS_cuNN7aIU
Q
--
Kobieta została stworzona po to, by umilać życie mężczyźnie, a nie -
żeby cały dzień pracować, wieczorem zaś gotować mu mrożonki.
|