Data: 2006-05-15 20:59:06
Temat: Re: Czas na grilla .....marynata i bejca
Od: "bazyli4" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "nemezis" <p...@v...pl> napisał w wiadomości
news:e47v76$oeg$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Spotkałem w książkach i Necie mnóstwo przepisów
> na grillowanie. Niestety wszystkie z poważnymi mankamentami.
> Nie wystarczy bowiem dobra polędwica, skrzydełka kurczaka,
> czy karkówka, by potrawy z grilla miały wyborny smak.
> Oczywiście, gdy odwiedza nas sama teściowa wystarczy
> kawałek starej kiełbasy "wrzucić na węgle" i po kłopocie.
No tak, nie wszyscy odebrali to jednak jak żart ;o)
> Przy grillu jednak tzw."prestiżowym", gdy zależy nam by potrawy
> smakowały wyśmienicie należy się do tego nieco przyłożyć.
Co to znaczy, grill prestiżowy?
> Paliwo brykiety zmieszane z węglem drzewnym ( dłużej trzymają żar)
Wiem, dlaczego nie lubi grillowania, nie znioszę, jak mi pod bokiem ktoś
udaje, że chałupa mu się pali...
> Zapomiałem o czymś ?
Tak, o temacie...
Pzdr
Paweł
|